V důsledku nejnovějších opatření, která mají zamezit šíření nového typu koronaviru, se stále více firem uchyluje k možnosti práce z domova.

Její výhody jsou v tomto případě jasné – eliminuje se osobní kontakt, čímž se sníží možné riziko nákazy, a firma přitom stále funguje. K tomuto opatření však nepřistupují firmy plošně a výrazně se liší i to, do jaké míry zaměstnavatelé home office podporují.

I přes to ve vzduchu visí myšlenka, zda současný stav společnosti nezmění fungování na pracovním trhu a zda se práce z domova nestane z benefitu standardem.

Pozitivum? Firmy si mohou vyzkoušet to, k čemu by se za běžných podmínek neodhodlaly

DENISA JUNA

Z domova pro Facebook, Twitter či Amazon

Při pohledu na dění v byznysovém světě zjistíme, že řada společností už svým zaměstnancům homeoffice nařídila.

V USA se jedná například o Facebook, který svým zaměstnancům nakázal pracovat z domova minimálně do 10. dubna, podobná opatření zavedl i Twitter. Ten nezapomněl ani na ty, kteří svou práci vykonávat z domova nemohou, a nadále jsou placeni, jako kdyby do pracoviště docházeli. Obdobnou politiku vůči svým zaměstnancům nastavila i společnost Amazon, která navíc finančně podporuje i menší podniky, například jim přispívá na nájem.

A jelikož žiji ve Švýcarsku, mám informace hned z pravé ruky, jak to vypadá například v Google nebo Credit Suisse – není nařízený home office všem, ale silně doporučován. Tedy, kdo má rozum, je doma na HO!


Peníze na kancelář doma

O úroveň výš je v podpoře práce na dálku společnost Shopify. Ta nabídla svým zaměstnancům finanční výpomoc ve výši 1 000 USD, aby si mohli pořídit veškeré nutné vybavení potřebné pro práci z domova. Peníze jsou určené především na kancelářské vybavení, tedy stoly, židle či vhodné osvětlení. Notebooky a klávesnice si zaměstnanci vezmou z kanceláří. Shopify se ke vzniklé situaci staví jako k výzvě, díky které si firma vyzkouší nový styl fungování.

Home office není fér #itsucks

Ne všechny firmy jsou ale práci na dálku nakloněny, a to například i proto, že z domova mohou pracovat jen někteří lidé na určitých pozicích. Firmou, která zastává tento názor, je velkoobchodní síť Costco Wholesale Corp. Její CEO práci z domova zakázal, jelikož většina zaměstnanců pracuje ve skladu či na jednotlivých pobočkách a jejich nepřítomnost není možná. Možnost práce z domova jen pro některé zaměstnance by tak nebyla spravedlivá. Ano #itsucks

A jak to vypadá v Česku?

Ani Česká republika není pozadu, řada firem, u kterých je to možné, povinný home office už zavedla. Celkově v republice vznikla velká vlna solidarity, v rámci níž se podporují lidé napříč firmami a obory.

Například Alza nově umožňuje pronajmout si počítač na práci z domova na čtyři měsíce.

Vzorovým příkladem v opatřeních je pak firma Prusa Research, která vyrábí 3D tiskárny. Zdaleka ne všichni zaměstnanci mohou pracovat z domova, nicméně ti, kteří ano, tak fungují už nějakou dobu. Firma navíc zavedla povinnou karanténu pro ty, kteří se vrátili z Itálie, už dávno před tím, než ji nařídil stát. Zároveň také zvýšila počet tzv. sick days. Ačkoliv tiskárnu na dálku z domova prostě nevyrobíte, je jasné, že firma Prusa Research dělá v současné době maximum pro to, aby její zaměstnanci v této komplikované době byli před nákazou maximálně ochráněni.

Je práce na dálku budoucnost?

Současná situace přímo vybízí ptát se, zda se k práci na dálku uchýlí v budoucnu většina firem díky jejím nesporným výhodám.

 Výzkum ukázal, že při home office roste produktivita až o 13 %, zaměstnanci jsou spokojenější, méně využívají možnosti vzít si sick day a mají kratší pracovní přestávky než jejich kolegové v kanceláři.

Další výhodou je například to, že díky práci na dálku není firma vázaná lokací, a může tak nabírat odborníky z celého světa. Na druhou stranu ale ztrácí člověk při práci z domova kontakt se svým týmem, může se cítit osamělý a může pro něj být těžší najít rovnováhu mezi pracovním a osobním životem.

Co si můžeme z této situace vzít?

Celosvětová pandemie koronaviru nás donutila změnit úhel pohledu. Firmy musí fungovat v jiném pracovním režimu, než na který byly do této chvíle zvyklé, a to platí i pro zaměstnance.

A právě to je klíčové – firmy si mohou vyzkoušet to, k čemu by se za běžných podmínek neodhodlaly. Zjistí, zda práce na dálku je pro ně a jejich zaměstnance přípustná, zda dosahují stejných, horších nebo lepších výsledků. Je to výzva, která nebude trvat věčně, natrvalo však může změnit fungování některých společností. Je jasné, že vést business nebo vykonávat svou práci na dálku není pro každého. Možná ale budeme překvapení, kde všude bude režim “remote work” fungovat i bez karanténních opatření.

Author

Write A Comment